Tak 21: Een Must

De dag dat uw levensverzekering of groepsverzekering vrijkomt, wrijft u zich in de handen. Terecht: uw extra pensioenspaarpot zorgt dan voor de perfecte aanvulling bij uw wettelijke pensioen.

Maar ook de fiscus verheugt zich op uw pensioen. Want op die dag gaat hij met 30 procent van uw intresten lopen! Gelukkig kunt u die vervelende roerende voorheffing vermijden met een tak 21-spaarverzekering.

Wat is een tak 21 verzekering?

Tak 21 is een beleggingsverzekering met gewaarborgd kapitaal en een rendement dat bestaat uit een vaste rente en een deelname in de winst.Anders gezegd: u stort elk jaar een vrij te kiezen som geld in uw tak 21. Dat bedrag is altijd voor 100 procent gegarandeerd en brengt meteen dubbel op. Want u geniet van een vaste rente én van deelname in de winst.

Extra tip: vraag uw makelaar naar de beste tak 21 verzekering voor uw situatie. Met ons onafhankelijk advies pikt u er zo de ideale maatschappij uit!

Waarom moet ik mijn pensioenpot in een tak 21 verzekering storten?

Heel eenvoudig: op een tak 21 verzekering die langer dan acht jaar bestaat, betaalt u geen roerende voorheffing. Niets! U krijgt dus met de klap 30 procent korting op de intresten van de belegde pensioengelden. Bovendien geniet uw pensioenpot ook meteen van de andere tak 21-voordelen: gewaarborgd rendement én 100 procent kapitaalsgarantie!

De enige voorwaarde: tijdig starten. Want de fiscale korting begint pas te lopen na acht jaar.

Wat moet u zeker vragen aan uw makelaar tijdens uw volgend gesprek?

–       Wanneer valt mijn groepsverzekering of levensverzekering open?

–       Kan ik nog tijdig een tak 21-beleggingsverzekering afsluiten?

–       Hoeveel bespaar ik precies via de wederbelegging?

–       Bij welke maatschappij breng ik mijn pensioenpot straks best onder?

Neem nu contact op en bespaar 30 procent op uw pensioenbelasting!

Bijlage Grootte
Garant_Build_STeam_19-03-2012.pdf 29.63 KB
Balanced_Build_STeam_Patrimoine_19-03-2012.pdf 29.78 KB